21/04/15

Ulasan Buku Valentina Datang Lagi Dan Pergi

Teks : Siti Khatijah Diana
Foto : Google

Setelah sekian lama tak baca buku, akhirnya dapat habiskan juga sebiji untuk tahun ni, Buku ini dibeli dengan harga RM 5 di kedai Popular. Fuh. Nasib baik tak beli dulu. Jimat duit aku.



TAJUK : VALENTINE DATANG LAGI DAN PERGI 
PENULIS : AHADIAT AKASHAH
TERBITAN : ROKET KERTAS PRODUKSI
BINTANG : 3 ***
KOMEN : Cerita ni diselamatkan pada twist pada akhir jalan cerita. Senang cerita, kalau tak ada twist, memang kuranglah bintangnya. Ada pro dan kontra yang terdapat dalam buku ni. Kebaikannya kita dapat banyak ilmu yang kita jarang tahu. Keburukannya, perlakuan kepada watak tak menggambarkan niatnya yang sudah bertaubat. Kalau baca, tahulah apa yang saya maksudkan. Itu saja.

nota : bilalah boleh habiskan 5 biji buku yang dipinjam dari jiran depan rumah, Nak masuk 2 tahun kot. Sabar ya ZN. :)

2 ulasan:

  1. Hehe....kira ok la ada gak masa nk review. As curi masa baca novel jer...nak review nak type mmg xdan :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam As... Lamanya tak berbalas komen dengan awak. Hihihi. Maaflah ya. Saya baru nak start uruskan blog balik. Awak lebih aktif dari saya rupanya. Huhuhu. Review pun guna cara simple. Tak pandai review yang panjang-panjang tu. T_T

      Padam