29/08/16

Selamat Hari Lahir, Big Boh.

Foto : Google

Okey. Nak citer kenangan semasa dekat UPM dulu. Masa mula jejakkan kaki kat sini, serius aku hanya seorang diri. Tak pandai bergaul. Segan, takut, malu semua ada. Ada sesetengah orang ingat aku sombong. Tapi tak sebenarnya. Aku ni cuma tak tahu nak tegur macam mana. 

Masa tu, minggu orientasi pelajar. Kat sinilah aku mula kenal seorang member ni. Orangnya kelakar tahap dewa. Asyik gelak aje kerjanya. Tambahan lepas tahu aku ni dari Kelantan, bertambah ramahlah dia. Di situ kami mula rapat. Lebih-lebih lagi satu kos. Dan memang kat Kolej pun, aku tahu dia ni  popular orangnya. Semua kenal, felo, ayahanda, bonda, tukang sapu, orang pejabat. Pendek kata semuanyalah. (Tapi i still menang sebab Lim Swee Tin kenal i. Kah3)

Hari ni 29 Ogos maka genaplah umur dia yang ke berapa ek? hahaha. Tak boleh sebut sebab umur ni kan pantang bagi orang perempuan. Oh terlupa. Nama member ni, Mahfuzah. Tapi aku lebih selesa panggil dia big boh. Adalah kisahnya tersendiri. Malas nak cerita.

Kepada Big Boh,

Selamat Hari Lahir. Semoga dipermudahkan segala urusan dunia dan akhirat. Jangan lupa anak buahmu di sini. Peace. :)




2 ulasan: